Hvordan bruke Landbrukets Påloggingstjeneste

Landbrukets Dataflyt tilbyr to brukertyper i sin tjeneste for pålogging: produsentnummerbruker og personlig bruker. Du kan logge inn til alle nettsteder ved å benytte din produsentnummerbruker.

En personlig bruker er en personlig legitimasjon for sikker identifisering på nettet. Du kan selv opprette en personlig bruker, eller nettstedet kan opprette en personlig bruker for deg. Høsten 2020 er det kun KSL revisjon som har tatt i bruk personlige brukere, men det er forventet at også andre nettsteder vil ta i bruk denne brukertypen.

Personlige brukere kan benyttes av nettsteder som har behov for flere enn én brukeridentitet i tilknytning til et foretak, en virksomhet eller et gårdsbruk. Personlige brukere kan være nyttig der man ønsker å gi noen en begrenset tilgang til å opptre på vegne av et foretak, en virksomhet eller et gårdsbruk. Høsten 2020 er det kun KSL revisjon som har tatt i bruk denne muligheten.

Når du skal logge inn til et nettsted som benytter Landbrukets dataflyt sin tjeneste for innlogging, vil du som hovedregelregel benytte ditt produsentnummer som din brukeridentitet. Når du logger inn med ditt produsentnummer som din brukeridentitet, vil du representere foretaket . I noen tilfeller vil du kunne logge inn til et nettsted med din personlige bruker, og du vil da representere deg selv.

Dersom du har fått beskjed om at du må opprette en personlig bruker for å kunne logge inn, så anbefaler vi denne fremgangsmåten:

1. Opprette bruker

Du oppretter brukeren ved å gå til vår side for registrering der du må legge inn dine kontaktopplysninger før du fullfører registreringen ved å klikke 'OK'. Du må registrere epostadresse eller mobiltelefon for å kunne bekrefte opplysningene. Dersom du la inn en epostadresse, så sender vi deg en epost med avsender brukerstotte@prodreg.no

registrere.png#asset:244


2. Bekrefte epostadressen

Eposten vi sender deg inneholder en lenke som du må klikke på for at vi skal registrere din epostadresse som bekreftet. Når du har gjort dette, vil du kunne logge inn til vår profilside og andre nettsteder som benytter personlige brukere. Du kan benytte både din epostadresse og ditt brukernavn som brukeridentitet når du logger på.

bekreft_epostadresse.png#asset:245

3. Logge inn

Når du klikker på lenken i eposten, så vil nettleseren din sende deg til en side der du får beskjed om at du har bekreftet din epostadresse. Du kan nå logge inn!

bekreftet.png#asset:246